LEGAL REBEL ZAKELIJKE MEDIATORS

Manon2. SW profiel 2019.jpeg

MR. MANON SCHONEWILLE

Zakelijk mediator en onderhandelaar

Manon Schonewille treedt sinds 1996 op als mediator, partijbegeleider en onderhandelaar in Nederland en het buitenland. Manon is gespecialiseerd in contractenrechtelijke geschillen, zakelijke kwesties, samenwerkingsvraagstukken en helpt teams effectiever samen te werken. Ook arbeidsgeschillen zijn bij haar in goede handen

Door haar communicatieve vaardigheden en talent om relaties met anderen op te bouwen is Manon in staat om snel vertrouwen op te wekken. Als mediator en onderhandelaar ligt haar kracht in het vinden en stimuleren van nieuwe, creatieve oplossingen en het ontdekken van gezamenlijke belangen. De haalbaarheid en houdbaarheid van het eindresultaat spelen tijdens het gehele traject een belangrijke rol.

06 54 336 192

manon@legalrebel.nl

HUUB sw 2019.jpg

HUUB LIEFHEBBER

Zakelijk Mediator, Teamconflicten

Naast zakelijk mediator is Huub Liefhebber internationaal actief als consultant en trainer op het gebied van onderhandelen en besluitvorming.


Hij gebruikt een interdisciplinaire benadering door inzichten in neuroscience en psychologie toe te passen op managementvraagstukken.


Huub is tevens partner in Toolkit Company en heeft door zijn achtergrond als consultant en manager bij bedrijven als ATOS Origin en ING verzekeringen een brede ervaring in de zakelijke dienstverlening en het motiveren en aansturen van teams.​


06 57 307 964

huub@legalrebel.nl

Richard.JPG

MR. RICHARD VAN DEN BRINK

Zakelijk mediator en arbeidsmediator

Richard van den Brink is ruim 30 jaar advocaat en als senior-partner
verbonden aan SBM Advocaten. In zijn hoedanigheid van advocaat houdt Richard zich bezig met het arbeidsrecht en met contractenrechtelijke- en ondernemingsrechtelijke kwesties.
Richard is tevens als associate verbonden aan Legal Rebel. Zijn juridische kennis en ervaring op het terrein van het arbeidsrecht, contractenrecht en ondernemingsrecht zijn hem altijd zeer van pas gekomen bij de vervulling van zijn rol als mediator. Als MfN-registermediator houdt Richard zich specifiek bezig met mediation in arbeidsgeschillen (tussen werkgever en werknemer, maar ook tussen werknemers onderling), in mede-zeggenschapsgeschillen, aandeelhoudersgeschillen,
geschillen binnen verenigingen en stichtingen en in geschillen binnen
andersoortige samenwerkingsverbanden, zoals maatschappen en vennootschappen onder firma.
Richard staat bekend als een pragmatische en oplossingsgerichte mediator, die in staat is het vertrouwen van partijen te winnen om hen vervolgens te verbinden in het gezamenlijk zoeken naar en vinden van een door hen beiden gedragen oplossing.

MfN- registermediator


06 53 242 456

Richard@legalrebel.nl


 

DRS. EVERT VAN DEN BERGH

Zakelijke mediator

Evert van den Bergh is econoom en sinds 2002 business mediator. Hij heeft 33 jaar gewerkt bij ExxonMobil waarvan de laatste 12 jaar als Lid van de Raad van Bestuur van ExxonMobil Benelux met specifieke aandacht voor de financiële portefeuilles. Gedurende een groot deel van die periode was hij “Bestuurder’ in het overleg met de Ondernemingsraad.

Van den Bergh is ruim 20 jaar nauw betrokken geweest bij de Gasunie als lid van de Raad van Commissarissen en als lid van diverse “aandeelhouder “ commissies.

mediation@legalrebel.nl

010 - 760 71 11

Evert_edited_edited_edited.jpg

DR. MR. PETER KAMMINGA

Zakelijk mediator en onderhandelingsbegeleider

Peter Kamminga is gespecialiseerd in onderhandelingsbegeleiding, mediation en bindend advies en focust zich met name op de bouw- en verzekeringswereld. 

Sinds 2000 treedt hij op in conflicten bij complexe bouw en infrastructurele projecten (wegen en spoorwegen, olie en gas, energie, IT), en heeft veel ervaring opgedaan als mediator in financiële en verzekeringsgeschillen, vooral op het gebied van bestuurdersaansprakelijkheid en heeft verder de nodige expertise ontwikkeld op het gebied van letselschadezaken. De afgelopen jaren heeft hij bijna 200 (co)mediations gedaan zowel binnen Nederland als ook in de VS, waarvan veel in grensoverschrijdende zaken.

mediation@legalrebel.nl

010 - 760 71 11

peter.jpeg

PROF. MR. JAN EIJSBOUTS

Zakelijk mediator

Na een succesvolle carriëre als bedrijfsjurist en (Corporate) Legal Counsel bij bedrijven als Philips, DSM en AKZO Nobel waarbij hij als pionier van zakelijke mediation meerdere mediations in binnen- en buitenland begeleidt heeft, is Jan Eijsbouts sinds 1 juli 2007 Adviseur Ondernemingsrecht & Conflictmanagement en in die functie onder meer juridisch adviseur Business and Human Rights Initiative UN Global Compact Chapter Netherlands: How to do business with respect for human rights (2010). 


Daarnaast is hij bijzonder Hoogleraar CSR en Recht, Maastricht University. Faculty of Law, Professorial Fellow Institute for Corporate Law, Governance and Innovation Policies, Coordinator kerncursus Corporate Social Responsibility in de internationale master Globalisation and Law (sinds 2010, sinds 2016 emeritus met honoraire aanstelling).

mediation@legalrebel.nl

06 - 12 431 118

JAN Eijsbouts_edited_edited_edited.jpg